Aanpak

Bureau Ha Architecten hanteert een eenduidige aanpak waardoor ieder project, groot of klein, verbouw of nieuwbouw, particulier of zakelijk, op een juiste manier wordt aangevlogen.

Een goede samenwerking met u als opdrachtgever, het bouwbedrijf en alle adviseurs is hierbij van groot belang.

 

In de volgende 12 stappen leggen wij uit hoe wij het ontwerp- en bouwproces aanpakken.

01 Wij leren u kennen

Wie bent u en wat zoekt u precies? U wilt weten wat een architect kost en of uw wensen binnen uw budget passen?

02 Analyseren

Na de kennismaking, gaan wij aan de slag met uw wensen. Locatie, oriëntatie en programma worden onder de loep gelegd.

03 Schetsen

Het programma van eisen, de context en het budget zijn nu duidelijk en er wordt begonnen aan het schetsontwerp.

04 Onderzoeken

Tijdens het vormgeven onderzoeken we direct de verschillende materialen en texturen. We bekijken hierbij alle mogelijkheden.

05 Tekenen

Wanneer de eerste schetsen akkoord zijn, zullen deze worden uitgewerkt en exact in maatvoering worden gezet.

06 Virtual Reality

Wanneer u dat wenst, zetten we het in een driedimensionaal (3D) model en krijgt u een virtual reality ervaring door het ontwerp.

07 Regelen

In veel gevallen is een bouwvergunning nodig. Wij verzamelen voor u de noodzakelijke documenten en tekeningen. Vervolgens vragen wij een omgevingsvergunning aan bij de gemeente.

08 Vergunning

De bouwvergunning (omgevingsvergunning) is nu aangevraagd. Wij zullen het gehele vergunningstraject contact houden met de gemeente. Mochten er bezwaarschriften zijn, dan zullen wij die voor u proberen op te lossen.

09 Rekenen

Als het definitief ontwerp is gemaakt, is het belangrijk een goed overzicht te krijgen in de bouwkosten. Wij laten het ontwerp (waaronder de bouwtekeningen) door een adviseur calculeren.

10 Adviseren

Wij kunnen een geschikt bouwteam (zoals een bouwbedrijf) voor u samenstellen. Een bouwteam voor een opbouw, aanbouw, carport of een dakkapel zal er anders uitzien dan een bouwteam voor een nieuwbouwwoning.

11 Begeleiden

Net als tijdens het ontwerpproces kunnen wij tijdens de bouw bouwbegeleiding (vaak in samenspraak met het bouwbedrijf) op ons nemen zodat we de kwaliteit van de bouw kunnen controleren.

12 Ont-zorgen

Het gehele proces zorgen wij voor een duidelijk, leuk en enthousiasmerend proces waarin u als klant volledig wordt ontzien.