MOGELIJKHEDEN

Bureau Ha Architecten is meedenkend en werkt graag aan verschillende (ge)bouwontwerpen, concepten, strategieën en werkmethodes. Afhankelijk van wat u ons vraagt, verrichten wij de werkzaamheden. Heeft u slechts een eerste idee nodig? Wilt u dat wij een bouwvergunning aanvragen? Of zou u willen weten wat het bouwen van een huis nou eigenlijk kost? Mocht u helemaal zorgeloos willen bouwen, kan dat natuurlijk ook. Lees hieronder de mogelijkheden:

Het eerste idee

In het eerste overleg leren we elkaar kennen en bespreken we samen de gewenste uitgangspunten voor uw te bouwen huis.
Uw budget, de mogelijkheden van het bestemmingsplan en het bouwperceel en natuurlijk uw persoonlijke wensen worden goed doorgenomen. Een kop koffie of thee wil hier wel eens bij helpen. U komt gaandeweg deze fase te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn en zult er van verbaast staan van het uiteindelijke schetsontwerp.

Verderop in deze fase worden de ideeën op papier gezet en presenteren wij u een voorlopig ontwerp dat direct tot de verbeelding zal spreken.
Dit plan kunt u aan uw vrienden of collega’s laten zien, maar u kunt er ook mee naar de bank om een hypotheek aan te vragen.
U kunt met dit plan nog geen bouwvergunning aanvragen bij de gemeente.

Tot en met de bouwvergunning

Het voorlopig ontwerp wordt in deze fase gedetailleerder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Dit is noodzakelijk om bij de gemeente een bouwvergunning te kunnen aanvragen. Hierbij is het van belang dat wij samen met u de materialen, afmetingen, kleuren, etc. hebben bepaald. Op basis van diverse schetsen, tekeningen, monsters van materialen en gesprekken zal dat duidelijk worden.

Wanneer je gaat bouwen, verbouwen, aanbouwen of opbouwen dien je vaak een omgevingsvergunning aan te vragen bij de gemeente. Als dat niet het geval is dan bouwen we vergunningsvrij en kan deze fase deels worden overgeslagen. Is er toch een vergunning nodig, dan wordt deze compleet door ons verzorgd. Wij staan in directe verbinding met de gemeente zodat u geen lastige vragen voor uw kiezen krijgt. Mochten er adviezen van andere partijen (zoals een constructeur, bouwfysicus of calculator) nodig zijn, dan worden deze door ons aangestuurd.

Tot er zal worden gebouwd

Doorgaans gaan er 6 weken voorbij alvorens de bouwvergunning zal worden afgegeven door de gemeente. In die periode zullen wij het ontwerp bouwkundig uitwerken. Wanneer het ontwerp bouwkundig is uitgewerkt, zijn de tekeningen gedetailleerd genoeg om een aannemer te laten calculeren of begroten. In deze fase zal duidelijk worden wat het te bouwen huis zal kosten. We zullen samen met u een geschikt bouwteam samenstellen. Alle partijen gaan zich voorbereiden op de bouw en wij zullen deze partijen coördineren.

Van begin tot en met uitvoering

Wanneer we het ideale bouwteam (denk aan een aannemer, installateur, interieurbouwer etc.) voor u hebben verzameld, kan de bouw eindelijk beginnen! Om ervoor te zorgen dat het bouwteam exact maakt wat u wilt, zullen wij werktekeningen maken. Of het nu om een carport, aanbouw, dakkapel of een nieuwbouwwoning gaat, wij zorgen ervoor dat u de gewenste kwaliteit geleverd krijgt. Tijdens de bouw zullen wij toezicht houden door iedere week een bouwvergadering te organiseren met alle uitvoerende partijen. Dit noemen wij bouwbegeleiding. We zullen dan ook de bouwplaats oplopen om het werk na te lopen.

Van begin tot en met interieur

Wanneer de casco bouw is gerealiseerd, is het tijd voor de inrichting. Doordat we het ontwerp en de bouw van begin tot eind hebben begeleid, kunnen we ook heel nauwkeurig adviseren in het maatwerk interieur. We zien helaas al te vaak dat het interieur een ondergeschoven kindje is terwijl het eigenlijk onlosmakelijk verbonden is met het exterieur. Tijdens het hele ontwerpproces houden wij al rekening met diverse elementen in het interieur die het totale ontwerp veel krachtiger maken.