Winkel Dongen

Over dit project

In het buitengebied van Dongen transformeerde Bureau Ha Architecten i.s.m. Architectenbureau van den Heuvel een bestaande loods tot een bijzonder winkelgebouw. De wens van de opdrachtgever was een multifunctioneel bedrijfspand dat zich introvert opstelt, maar voldoende openheid heeft richting de centrale parkeerplaats.

 

Het winkelpand is aan de buitenkant voorzien van gouden lamellen. Door de lamellen onder een verschillende hoek te plaatsen, wordt het grote geveloppervlak op een speelse manier gebroken. Aan de entreezijde is een voorbouw geplaatst, waar de lamellen zijn open gewerkt. Dit maakt de entree van het pand vriendelijk en zorgt er direct voor dat de centrale parkeerplaats het pand wordt ingetrokken.

De strakke lamellen geven het winkelgebouw een zuivere uitstraling welke subtiel is doorgevoerd in de verfijnde detaillering.

Opdrachtgever

particulier, i.s.m. architectenbureau van den Heuvel

Datum oplevering

2018

Plaats

Dongen

Afbeeldingen

Bureau Ha architecten