Express, Middelburg

Over dit project

Omgevingsvergunning

Om de omgevingsvergunning te kunnen krijgen, diende er voldaan te worden aan een aantal stedenbouwkundige voorwaarden. Er diende een stedenbouwkundige lijn langs het perceel gevolgd te worden. Met als gevolg dat alle ontwikkelingen in dit gebied op eenzelfde manier gepositioneerd werden. De gemeente eiste daarom een lange wand aan de lange zijde van het perceel. Een benzinestation mag en moet uiteraard gezien worden.

 

Beeldmerk OK

Daarom hebben we gekozen voor een wand die niet alleen als een afscheidend element dient. Door het OK logo op een transparante wijze in de wand te verwerken, is niet alleen een omgevingsvergunning afgegeven. Maar ook is er een visitekaartje van OK Oliecentrale afgegeven. De wand die in schoonwerk beton is uitgevoerd, vormt hierdoor een elegante afscheiding tussen landschap en tankstation.

 

Het OK tankstation is voorzien van een sobere en slanke luifel. Deze luifel is subtiel afgemaakt met een rode ledline. De techniekruimte van het station is voorzien van een identieke luifel. Hierdoor instaat er een zuivere compositie. Er is hier gekozen om de luifel over te laten steken. Dit maakt het mogelijkheid om op een eenvoudige manier deze onbemande locatie uit te breiden met een shop.

 

Samenwerking

In samenwerking met van architectenbureau van den Heuvel is OK Oliecentrale in Middelburg ontworpen, begeleid en gerealiseerd.

Benieuwd naar een ander benzinestation welke Bureau Ha architecten heeft ontworpen. Klik hier

Datum oplevering

04-07-2016

Plaats

Middelburg

Fotografie

Bureau Ha architecten