Lichte Leefkeuken, Breda

Over dit project

LICHTE LEEFKEUKEN

.

De bestaande woning was eerder uitgebreid, maar hier was destijds niet goed naar licht en ruimte gekeken (zie onderstaande foto’s). Bureau Ha architecten heeft de programmatische puzzel op een eigentijdse¬† manier opgelost.

.

.

Door een relatief eenvoudige ingreep in de bestaande uitbouw van deze woning is er een heldere indeling gecre√ęerd. Door de plaatsing van twee blokken, het kookeiland en de kastenwand, wordt het geheel op een duidelijke wijze verdeeld. Zo ontstaat er een keuken, een eetgedeelte en een bijkeuken in de uitbouw. Door een lange lichtstraat langs de lange wand van de woning toe te passen, kunnen zonnestralen tot diep in de woning doordringen. Samen met de glazen pui zorgen deze openingen dat de lengte van de ruimte wordt benadrukt en dat de ruimte overvloeit in de tuin.

.

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw huis, neem direct contact op.

Opdrachtgever

Particulier

Datum en Oplevering

2018

Plaats

Breda

Fotografie

Irma van Toledo